Γνωρίστε μας καλύτερα

σχετικά με εμάς

Μια μικρή ιστορία 22 ετών: η αρχή, το όραμα και οι στόχοι, το Αθηναϊκό Ωδείο σήμερα.

Μια μικρή ιστορία 24 ετών...

Οι ιδρυτές του Αθηναϊκού Ωδείου Γιάννης Αλυγιζάκης και Εύη Μαρινάκη, το 2000 έχοντας ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία, αποφασίζουν μια καλλιτεχνική σύμπραξη με στόχο δράσεις «Τέχνης & Πολιτισμού» -όπως τις ονόμασαν-  επικεντρωμένες επάνω στη διδασκαλία, εκτέλεση, ακρόαση, παραγωγή, έρευνα και διάδοση της μουσικής σε κάθε έκφανσή της. Το 2007 ιδρύθηκε το «Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού» και μέσα από την πολιτιστική εταιρία Αθηνά Κύτταρο Ζωής Τεχνών & Γραμμάτων και τον εκπαιδευτικό φορέα Αθηναϊκό Ωδείο, οι δράσεις «Τέχνης & Πολιτισμού» βρήκαν τη στέγη τους.  

Όραμα και στόχοι

Οραματιζόμαστε μια καθολική «μουσική κοινωνία» με τη συμμετοχή όλων. Μια μουσική εκπαίδευση ανοικτή και προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις και τις ανάγκες των σπουδαστών μας. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, στα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά αποτελέσματα και στις δίκαιες ευκαιρίες για όλους. Στοχεύουμε σε συνεργασίες με φορείς,  ιδρύματα, διαπρεπείς καλλιτέχνες μουσικοπαιδαγωγούς και προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού. Στοχεύουμε να αναθεωρούμε και να βελτιώνουμε συνεχώς τις διαδικασίες και τις πρακτικές μας προς όφελος της διδασκαλίας και της μάθησης.       

Το Αθηναϊκό Ωδείο Σήμερα

Το Αθηναϊκό Ωδείο Σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δραστήριους καλλιτεχνικά εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας. Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού κράτους και συνεργάζεται με πανεπιστήμια και Ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο καθηγητών και σχολών στην Ελλάδα και την Κύπρο προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και εξετάσεις πιστοποίησης μουσικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Τα «Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού» έχουν προσφέρει εκατοντάδες δράσεις με συναυλίες, ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις κ.α. Οι σπουδαστές μας έχουν διακριθεί σε δεκάδες διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και οι απόφοιτοι του Αθηναϊκού Ωδείου διαπρέπουν ως μουσικοί σε διάφορους τομείς.  

Έλα στην οικογένεια του Αθηναϊκού Ωδείου

μάθε τη μουσική που σου αρέσει!

Κιθάρα, πιάνο, βιολί ή τραγούδι; Σημασία έχει τι σου αρέσει! Διάλεξε ανάμεσα σε δεκάδες επιλογές μουσικό όργανο ή κάνε τη φωνή σου ένα μουσικό όργανο!

DSC_0461 (2)
piano6

ξεκίνα τώρα!

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα

Αθηναϊκό Ωδείο

Το Αθηναϊκό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλους χωρίς διακρίσεις φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αντιλήψεων, ιδεολογιών ή προτιμήσεων.

Μείνετε μαζί μας στα social