Νέα και Δράσεις

πίνακας ανακοινώσεων

Εδώ θα βρείτε ανακοινώσεις και επερχόμενες δράσεις μας  

Η Γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 με 21.00.

τηλέφωνο (+30) 210 933 1244

Ξεκινάει νέος κύκλος Σεμιναρίων Μπουζουκιού με τον Βαγγέλη Τρίγκα

Βαγγέλης Τρίγκας

Κύκλος Σεμιναρίων Μπουζουκιού

Ο κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε μαθητές μέσου επιπέδου, δασκάλους και επαγγελματίες (ως ενεργούς συμμετέχοντες) αλλά και σε αρχάριους ή θεωρητικούς της λαϊκής-παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής ως ακροατές.

Τα Σεμινάρια θα γίνονται Κυριακή 14.00- 17.00 σε συγκεκριμένες ημερομηνίες  δια ζώσης και διαδικτυακά.  

Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 8 εβδομάδες.

Ο καθηγητής του Αθηναϊκού Ωδείου Βαγγέλης Τρίγκας, σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, στη μακρόχρονη καριέρα του έχει κάνει πολυάριθμες μουσικές συνεργασίες, έχει γράψει και εκδώσει 42 σχετικά μουσικά βιβλία με κορυφαία τη “Μέθοδο για τρίχορδο μπουζούκι” και τη “Μέθοδο για τετράχορδο Μπουζούκι”, έχει συμπράξει μουσικά με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς όπως ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός και τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, κ.α.). Έχει δώσει συναυλίες σε διακεκριμένες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του Μονάχου, Wiener Konzerthaus κ.α.). Το 2015 έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα “Neue Philarmonie Westfalen” και το 2016  με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νις. Το 2017 και το 2020 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή  στην απόδοση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού. Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές συλλογές με οργανικές του συνθέσεις,  “12 οργανικά για μπουζούκι” (2004), “Σε τρεις χορδές” (2008), “Optima” (2016), μία συλλογή με δικά του τραγούδια “Με δικά μου λόγια” (2021) καθώς και μία συλλογή  με επανεκτελέσεις παλιών λαϊκών τραγουδιών με τον τίτλο “Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες” (2006). Έχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

ή καλέστε στη γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00 τηλέφωνο (+30) 210 933 1244

Μείνετε συντονισμένοι

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εδώ παράγουμε Πολιτισμό!

Αθηναϊκό Ωδείο

Το Αθηναϊκό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλους χωρίς διακρίσεις φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αντιλήψεων, ιδεολογιών ή προτιμήσεων.

Μείνετε μαζί μας στα social