Κύκλος Σεμιναρίων Μπουζουκιού

20 Νοεμβρίου ξεκινάει νέος κύκλος Σεμιναρίων Μπουζουκιού με τον Βαγγέλη Τρίγκα

Ο κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε μαθητές μέσου επιπέδου, δασκάλους και επαγγελματίες (ως ενεργούς συμμετέχοντες) αλλά και σε αρχάριους ή θεωρητικούς της λαϊκής-παραδοσιακής Ελληνικής μουσικής ως ακροατές.

Τα σεμινάρια θα είναι 8 (οκτώ) 3ωρα μαθήματα, κατά τις ώρες 14.00 έως 17.00, τις ακόλουθες ημερομηνίες: 20/11, 27/11, 11/12, 18/12, 26/12, 8/01, 15/01, 22/01, δια ζώσης και διαδικτυακά. 

Ο κύκλος των 8 τρίωρων σεμινάρίων περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, διαδραστικά εργαστήρια και συναυλία των ενεργά συμμετεχόντων. Οι ενεργά συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση εξειδικευμένης εκπαίδευσης, δυνατότητα εισδοχής στο τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης (περιορισμένος αριθμός- ισχύουν προϋποθέσεις) και  δυνατότητα συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις του Αθηναϊκού Ωδείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για απόκτηση αναγνωρισμένου Πτυχίου ή Διπλώματος σολίστ Μπουζουκιού. 

Ο καθηγητής του Αθηναϊκού Ωδείου Βαγγέλης Τρίγκας, σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, στη μακρόχρονη καριέρα του έχει κάνει πολυάριθμες μουσικές συνεργασίες, έχει γράψει και εκδώσει 42 σχετικά μουσικά βιβλία με κορυφαία τη “Μέθοδο για τρίχορδο μπουζούκι” και τη “Μέθοδο για τετράχορδο Μπουζούκι”, έχει συμπράξει μουσικά με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς όπως ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός και τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μανώλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, κ.α.). Έχει δώσει συναυλίες σε διακεκριμένες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του Μονάχου, Wiener Konzerthaus κ.α.). Το 2015 έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα “Neue Philarmonie Westfalen” και το 2016  με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νις. Το 2017 και το 2020 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή  στην απόδοση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού. Ο Βαγγέλης Τρίγκας έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει τρεις προσωπικές συλλογές με οργανικές του συνθέσεις,  “12 οργανικά για μπουζούκι” (2004), “Σε τρεις χορδές” (2008), “Optima” (2016), μία συλλογή με δικά του τραγούδια “Με δικά μου λόγια” (2021) καθώς και μία συλλογή  με επανεκτελέσεις παλιών λαϊκών τραγουδιών με τον τίτλο “Δεξιοτέχνες και Ερμηνείες” (2006). Έχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών.

Κόστος συμμετοχής – κανονισμός

Κόστος συμμετοχής για ενεργά συμμετέχοντες:

Το σεμινάριο έχει διάρκεια οκτώ (8) 3ωρων μαθημάτων.

Οι ενεργά συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση εξειδικευμένης εκπαίδευσης, δυνατότητα εισδοχής στο τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης (περιορισμένος αριθμός- ισχύουν προϋποθέσεις) και  δυνατότητα συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις του Αθηναϊκού Ωδείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για απόκτηση αναγνωρισμένου Πτυχίου ή Διπλώματος σολίστ Μπουζουκιού.

Οι ενεργά συμμετέχοντες (με επιλογή) θα συμμετέχουν στη συναυλία λήξης του σεμιναρίου.

Κόστος συμμετοχής για ενεργά συμμετέχοντες: 400€  (Εξόφληση όλου του ποσού με μετρητά 5% έκπτωση)

Η εξόφληση μπορεί να γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη με την αίτηση συμμετοχής για κράτηση θέσης και η δεύτερη στο 3ο μάθημα.

Κόστος συμμετοχής ακροατών 320€

Κόστος συμμετοχής για μερική παρακολούθηση (επισκέπτης): 65€ το κάθε 3ωρο μάθημα (αν υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις)

Αιτήσεις συμμετοχής για επισκέπτες γίνονται δεκτές έως 24 ώρες πριν το σεμινάριο.

Χορηγείται έκπτωση 20% στους μαθητές του Αθηναϊκού Ωδείου που θα συμμετέχουν ως ενεργά συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Χορηγείται έκπτωση σε εκπαιδευτικούς μπουζουκιού για ομαδική συμμετοχή στο σεμινάριο.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε συγκεκριμένες ημέρες ώρες και τυχόν απόντες δεν δικαιούνται αναπλήρωση μαθήματος ή επιστροφή διδάκτρων.

Τα μαθήματα του σεμιναρίου θα γίνονται στο Αθηναϊκό Ωδείο (Νέα Σμύρνη) και διαδικτυακά. Σε περίπτωση διαδικτυακής συμμετοχής, θα αποστέλλεται κωδικός σύνδεσης και οδηγίες σύνδεσης με τον ιστότοπο του σεμιναρίου.   

Για την προστασία όλων των διαζώσης συμμετεχόντων θα τηρούνται μέτρα ασφάλειας κατά του covid19.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος – συμμετοχής

Μετά την συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας αποστείλουμε σύνδεσμο για την καταβολή των διδάκτρων και (για όσους παρακολουθούν διαδυκτιακά) σύνδεσμο και οδηγίες σύνδεσης στην ηλεκτρονική αίθουσα του σεμιναρίου.

Καλέστε στη γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου για περισσότερες πληροφορίες Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00 τηλέφωνο (+30) 210 933 1244

Αθηναϊκό Ωδείο

Το Αθηναϊκό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος και παρέχει καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλους χωρίς διακρίσεις φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αντιλήψεων, ιδεολογιών ή προτιμήσεων.

Μείνετε μαζί μας στα social